Een kerstverhaal om zelf in te vullen

Foto door Artem Beliaikin op Pexels.com

Soms maak ik met de kinderen kleine boekjes met een verhaaltje. We verzinnen een verhaal, ik schrijf het op en samen maken we de tekeningen erbij. Heel erg leuk om later terug te kijken en nog eens te lezen.

Dit keer schreef ik een wat langer verhaal. Het is een bekend kerstverhaaltje, over de levensloop van een kerstboompje. Ik heb het uitgeprint en nu maken ze op elke bladzijde een bijpassende tekening.

Dus ik dacht: dat is misschien leuk voor jullie. Je kan het verhaaltje nadat je alle witte ruimte hebt verwijderd, uitprinten om voor te lezen of aanpassen, of zo laten en het laten illustreren door je kind(eren). Vrijheid, blijheid. Het is een simpel en gegarandeerd virusvrij worddocument. Misschien dat ergens een kromme zin staat maar dat zie ik van mezelf altijd pas als ik het een dag erna herlees.

Nou, veel plezier &

God Jul!

7 gedachten over “Een kerstverhaal om zelf in te vullen

  1. Super mooi kerstverhaal…ik ga het afprinten om aan mijn kleindochtertje voor te lezen…..dank je wel !

    Like

  2. Mooi verhaal, jammer dat de pubers dit niet meer leuk vinden. Maar stuur het wel door naar mijn vriendin die nog kleintjes heeft. Goede manier om te trainen om (kinder)boeken te gaan schrijven. Dat ga je vast ooit nog wel doen. Dat hangt gewoon al jaren in de bij je.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s