Tips voor een overzichtelijk huishouden

Ah, overzicht, eenvoudig en minimalisme… ik kan niet zonder. Zeker niet nu. Het zorgt ervoor dat het huis niet verzandt in chaos als ik eens een dagje minder zin heb om alles spic en span te houden. Sterker nog, ik hoef er sowieso weinig moeite voor te doen omdat het zelden een rommel wordt en zo enorm makkelijk bij te houden is als er weinig is om voor te zorgen.

Maak een routine die werkt voor jou en houd je eraan.

Doe het elke dag. Ook in het weekend. Ik vind het vervelend als ik weliswaar een ‘relaxte’ morgen heb, maar ’s middags onopgemaakte bedden en slingerend wasgoed aantref. De kinderen moeten het zelf doen maar als ik er geen erg in heb, verzandt het nogal makkelijk.

Het lijkt fijn, iets langer slapen en rust aan doen maar ik ben gewoon veel liever om negen uur klaar met mijn ‘rondje’, dan dat ik om 11 uur nog overal aan moet beginnen.

Of je nu flylady volgt, of elke week een aantal dingen doet die je moet doen of het liefst de dingen doet als je ze nodig vindt maakt niet uit, als het maar gebeurt voor het projecten worden.

Heb wat ‘back ups’ wat eten betreft

Ik maak meestal een menuplanning. Ik houd me er niet echt aan, maar het zorgt ervoor dat ik niet te veel, of te weinig verse spullen inkoop. Toch gebeurt het wel eens dat koken er niet echt van komt en ik om half vijf denk: oei, wat nu! Daarom heb ik altijd wat dingen achter de hand die ik ook praktisch zonder voorbereiding kan maken.

Bijvoorbeeld wraps: gehakt ontdooien, uitje en eventueel andere groenten snijden, bakken en serveren met knoflooksaus, sla, paprika, geraspte kaas. Of gourmetten. In Nederland deden we dit best veel maar toen we vertrokken, gaven we het ding terug aan mijn ouders. Onlangs kochten we er weer eentje (van Fritel) en we gebruiken hem minimaal wekelijks: rauwe groenten snijden, paar eieren klutsen, wat feta en gekruid gehakt of kip erbij en klaar.

Gooi zo nu en dan alles open

Niet echt aantrekkelijk als het buiten 2 graden is maar weinig geeft zo veel energie als alle ramen en deuren open en snel snel alles schoonmaken. Even goed dweilen, snel opruimen en daarna de boel weer opwarmen, wat vrij snel gaat als de houtkachel ‘op stoom’ is. Heerlijk weer, al die frisse lucht en een fris gemoed. En een fris huis!

Houd een doneerdoos in de buurt

Houd ontrommelen niet voor een speciale dag of als project maar zorg dat je de spullen die je niet meer wil, direct uit je kasten verwijdert. Heb je een andere waterkoker – paar kaplaarzen – kurkentrekker – whatever gekocht, leg het oude exemplaar dan direct daarin, in plaats van je kaste en lades vol te laten lopen met dubbele exemplaren. Dat opkruipende vest, die kriebelende sjaal, die jurk van je kind die ze nooit draagt? Hop!

Doe het als je er toch bent

Ruim je badkamerkastje op als je je tanden staat te poetsen, de keuken terwijl je wacht tot de pasta klaar is en de woonkamer terwijl je aan de telefoon bent, schift kleding terwijl je de was doet….

Neem altijd iets mee

Als je van de ene naar de andere ruimte gaat. Lege glazen en kopjes, een krant voor bij het oud papier, wasgoed, lucifers, wat dan ook. Je bent niet ‘altijd aan het opruimen’ maar je hebt altijd een opgeruimd huis 🙂 Opruimen moet je het namelijk toch.

Doe het meteen en zonder afleiding

Omdat het stom is je eerst drie uur te gaan zitten ergeren aan iets dat niet op zijn plek ligt of aan afwas in de gootsteen. In vijf of tien minuten kan je enorm veel doen. Zet even de timer en kijk hoeveel je gedaan krijgt in zo’n korte tijd.

Bewaar bakjes met hun deksels erop.

Maakt zo enorm veel verschil! Er passen er minder in je kast, maar wie heeft er 30 bewaarbakjes nodig in 15 maten? Nee precies, niemand. Het scheelt veel gezoek en gedoe.

Bewaar alleen wat je gebruikt.

Hoeveel beddengoed kan je op je bed leggen? Hoeveel plaids voor frisse avonden heb je nodig? Welke boeken ga je echt nog lezen? Welke hoge hakken ga je echt nog dragen? Welke sieraden vind je echt mooi? Welke cd’s ga je echt nog voor je plezier opzetten? Hoeveel albums ga je nog scrapbooken? Hoeveel foto’s ga je echt nog inplakken? Hoeveel decor ga je echt nog terug in je woonkamer zetten? Hoeveel baby’s ga je nog aankleden? Hoeveel steelpannetjes kan je tegelijk op je fornuis zetten?

Stop de inkomende goederen

Je hoeft weinig te doen om je huis vol te laten lopen met meuk. Er zijn te veel leuke dingen, je krijgt dingen en oh ja, sinterklaas en kerst en verjaardagen hier en daar. Op alle mogelijke manieren proberen er een halt op te zetten scheelt later een boel gedoe. Spreek af niet meer dan 1 cadeau per stel aan een kind te geven, vraag cadeaus die worden opgebruikt of niet-materiele zaken en zeg gewoon vaak ‘nee’ tegen jezelf en je kinderen.

Verzamel eerst, sorteer later.

Wat ik meestal doe is eerst alles uit kasten halen en alle rommel verzamelen in een grote krat. Daarna sorteer ik het naar wasgoed, oud papier, afval en opruimen. Idem met de woonkamer en overal eigenlijk. Is je woonkamer ontploft, breng eerst alles naar de keuken. Woonkamer in een paar minuten spic en span en alles in een keer sorteren geeft je een soort ‘flow’ die het veel makkelijker maakt hoofd van bijzaken te onderscheiden.

Maar dat wisten jullie allemaal al en ik ook, dus fijn weekend!