Nog eens wat linkjes.

Weet je, als we het woord complot nu eens zouden vervangen door afspraak. En zouden beseffen dat alles in onze geschiedenis en huidige wereld afhangt van afspraken.

Want, wat denken we dat regeringsleiders doen tijdens hun ontmoetingen? De CEO’s van grote bedrijven tijdens hun ontmoetingen op het World Economic Forum in Davos? Praten over de beste manier om je tuinplanten te bemesten? Koekjesrecepten uitwisselen? Of kunnen we eerlijk zijn en ons realiseren dat mensen met bijna onbeperkt geld en macht, zo hun eigen agenda bespreken, implementeren en uitvoeren?

Complotdenkers zijn simpelweg mensen die ervan overtuigd zijn dat er afspraken worden gemaakt. In het geheim. Over dingen die het daglicht niet altijd even goed kunnen verdragen. En natuurlijk, je hebt complotten en complotten.

De New World Order? Build Back Better, bbb (666, als we ons aluhoedje opzetten) hebben we gezien en gehoord bij Trudeau, Biden, Boris Johnson. De Great Reset wordt openlijk besproken door onder meer Ursula von der Leyen, Klaus Schwab -voorzitter WEF- en prince Charles.
Een vaccinatiepaspoort? Jawel hoor, vol in de maak.
De wereldbevolking willen verkleinen door het massaal steriliseren van vrouwen middels vaccinatie?

En nee, ik weet praktisch niets van medische aangelegenheden. Maar ik heb wel vertrouwen in de artsen, wetenschappers en onderzoekers die niet omgekocht zijn door of werken voor Bill Gates / GAVI, die de dingen op begrijpelijke wijze aan ons kunnen vertellen.

Zoals deze man.

Hier nog een filmpje.

Hier wordt kort uitgelegd hoe informatie wordt gecensureerd: al het onderzoek pro lockdown wordt (non peer reviewd) gepushed, terwijl serieuze studies naar de effecten van lockdown, mondkapjes belachelijk worden gemaakt en uit zijn verband getrokken, als ze al aandacht in de msm krijgen. Kritische vragen over vaccins maakt je een oma’s vermoordende anti-vaxxer.

Lees hier wat ‘90% effectiviteit’ betekent en realiseer je hoezeer je zand in de ogen wordt gestrooid. En nogmaals, ik heb niet genoeg kennis om te kunnen aantonen wat waar en niet waar is. Maar alsjeblieft, voor je jezelf laat vaccineren, lees meerdere kanten, lees de bijsluiter, informeer jezelf!

This sounds impressive, but the absolute risk reduction for an individual is only about 0.4% (0.0043-0.0004=0.0039). The Number Needed To Vaccinate (NNTV) = 256 (1/0.0039), which means that to prevent just 1 Covid-19 case 256 individuals must get the vaccine; the other 255 individuals derive no benefit, but are subject to vaccine adverse effects, whatever they may be and whenever we learn about them

Oh ja, onvruchtbaarheid door vaccins. Toch belangrijk.

The Great Reject.

Voor wie ‘down the rabbit hole’ wil. Over de wetenschap, het plan, Bill Gates en Gavi, de ‘factcheckers’, WHO… Interessante documentaires.

Mensen worden boos op mensen die zeggen ‘Corona is maar een griepje’. Veel mensen verwarren een fikse verkoudheid echter met griep. Griep is best ernstig. En kan heel naar uitpakken. Soms ook voor in elk geval ogenschijnlijk kerngezonde jonge mensen. Idem Covid19. Hier een verhaal daarover. Van een professor en onderzoeker bij het Erasmus, dus niet de omhoog (?) gevallen dierenartsen Marion Koopmans en Ab Osterhaus.

De Groninger Krant zet de cijfers in perspectief.

Straks alles kwijt in het nieuwe utopia?

Kritische huisartsen. Op de NPO. Wow!

Hier legt Marion Koopmans uit dat ze met de PCR-test slechts kunnen aantonen dat je materiaal van het virus in je lichaam hebt. Niet dat je ziek bent, ziek wordt of anderen kan besmetten. Oeps!

Och ja, dat waren er wel weer genoeg.

Ik denk dat het belangrijk is om van beide kanten dingen te horen. En vermoedelijk reageren mensen die in het nut van lockdowns en mondkapjes en de betrouwbaarheid van de PCR-test geloven, hetzelfde als ik wanneer ik toevallig de publieke omroep zie. Maar goed, dat hoort iedereen heel de dag al, dus vandaar mijn eeuwige tegengeluid.

Nogmaals, ik zeg niet dat ik het bij het rechte eind heb. Wel dat zelf dingen onderzoeken, belangrijk is in deze tijd waarin redacteuren van kranten openlijk zeggen het regeringsbeleid niet te veel te willen bevragen, Mark Zuckerberg en Jack Dorsey voor de rechter staan wegens hun censuurpraktijken en de enige oppositie bij de publieke omroep bestaat uit zorgvuldig uitgekozen, in hun spreektijd beperkte ‘controlled opposition’.

Angst is een slechte raadgever. Ik ben niet bang. Niet voor corona, niet voor de plannen van de gekken. Kijk naar de mensen die het uitvoeren. De politici met hun dode ogen. De gestoorde miljardairs. De eurocraten. Die kennen geen liefde. Die leven niet eens. Die hebben niets om voor te vechten. Wij wel. En elke dag komen er mensen bij die wakker worden en zeggen: dit gaat veel en veel te ver.

En natuurlijk verbieden ze samenkomsten en kroegen. Je mag wel in de ikea, maar niet in de horeca. Logica, waar? Je mag met niet meer dan twee mensen samen zijn in Nederland. Nee, want als er eentje begint over de hele hoax waar we in zitten, zou ie wel eens wat twijfelaars naar de kant van het licht kunnen trekken. En dan heeft ‘het systeem’ een groot probleem! Want het valt of staat met hoeveel mensen er mee doen.

En voor de mensen die denken Gerlinde, rot op met je links, heb ik nog wat plaatjes.

Let op: cases… dus aangetoond met een niet werkende pcr-test! Maar toch….
de duurzame doelen uitgelegd…. voor wie me niet gelooft: kijk even welke kant we opgaan. Vaccins, 5G waarvan Mona Keijzer aangeeft dat het lekker handig is voor crowd control, het uitkopen en wegpesten van boeren, onbetrouwbare windmolens ipv kernenergie, avondklokken, het pushen van arbeidsparticipatie zodat vrouwen hun kinderen niet meer zelf opvoeden, besmettingsapps, geen vrije media….. ik verzin het niet hoor.
rechtsklikken, opslaan als, en dan uitprinten 😉
zelf gemaakt door mijn jongste: plankton. ik vond hem mooi.
kijk eens naar de geschiedenis…. en naar vandaag… .vergelijk, zie de parallellen…
En daar ben ik het nu eens hartgrondig mee eens!

11 gedachten over “Nog eens wat linkjes.

 1. Opnieuw: dank voor alle research die je doet en alle informatie die je ons hier zo even huppetee opdient! Hulde heldin! Aangezien ik vanavond niet met z’n tweetjes gezellig sinterklaas vier, ga ik vanavond eens in wat van de linken hier duiken – enkele zal ik kennen vermoed ik, de meeste niet. En daarna proberen toch gewoon lekker te gaan slapen en morgen weer met frisse moed op te staan. Geen plas water voor de deur zoals jij om in te duiken, dus dan maar een (letterlijk) koude douche om het zand uit de ogen kwijt te raken. Heb een fijn weekeinde samen ❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zie dat je een blog van Erwin Kompanje plaatst. Iemand die ook voor corona zich vaak kritisch uitte in kranten als de Volkskrant. Ik waardeer inhoudelijk kritiek van mensen die weten waar ze over praten omdat ze als medicus of wetenschapper actief zijn (m.b.t. zaken die met corona te maken hebben).

  Mijn antipathie jegens ‘complotdenkers’ komt voort uit mijn lidmaatschap van de groep ‘vaccin vrij’ op FB. Er werd daar (ik neem aan nog steeds) veel geschreeuwd, zeer willekeurig gespeculeerd, geinsinueerd en nonsens verkondigd (naast enkele intelligente, gematigde stemmen) en de bekeringsdrang (naasten overtuigen van de gevaren van vaccins) was religieus te noemen. Wat me op den duur het meest tegenstond, was het wij/zij discours dat werd gecreeerd. Hemel en Hel, Engelen en Duivels. Een kritische stem is veilig, is er eentje van ons, is mee met ons verhaal, is een stille kracht in een vergiftigde wereld.

  Maar wat zegt bijvoorbeeld Erwin Kompanje in dit (kritische) interview:
  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/dat-hele-slachtofferschap-zit-me-dwars-je-kunt-geen-slachtoffer-zijn-van-een-virusinfectie~bda1ff67/

  Uw kritiek wordt omarmd door complotdenkers. Een interview met u staat op de site van de Stichting Vaccinvrij. Hoe verklaart u dat?

  “Bizar, daar snap ik niks van. Want ik heb de lockdown nooit afgewezen en een vaccin zie ik graag komen, zo snel mogelijk. Mijn observaties vragen om reflectie, ik vind dingen niet vanzelfsprekend en kennelijk kom ik daarmee in dat soort kringen terecht. Vreselijk, dat is niet mijn doel.”

  Het is niet zwart wit en in mijn ervaring wordt dat het wel gemaakt, ook (juist!) door complotdenkers.

  Geliked door 1 persoon

 3. Aaaah, Molletje ❤️ En plankton is geniaal bedacht! 💚
  Nee, ik klik inderdaad niet op jouw linkjes. Maar ik reageer toch, niet om jouw tegengeluid onderuit te halen maar omdat ik het toch anders zie.
  Nee COVID is voor jou en mij niet gevaarlijker dan de griep, misschien zelfs wel minder gevaarlijk. Ik heb twee jaar geleden de griep gehad en daarvan kon ik me voorstellen dat mensen er dood aan gaan. Ik gelukkig niet maar heb wel overwogen om jaarlijks de griepprik te gaan halen. Wat ik vervolgens natuurlijk niet deed want ik ben gezond (voor zover ik weet) dus acht het niet nodig. Maar ik ben blij dat mijn bedlegerige vader ‘m wel krijgt. Dat ‘griepje’ waar veel mensen het over hebben is meestal een verkoudheidsvirus. Maar aan een echte griep zou mijn vader vermoedelijk doodgaan, en ook aan Corona. Dus voor hem vind ik het wel belangrijk dat er een vaccin komt. Misschien is het te snel, wie weet, maar het griepvaccin is ooit ook eens voor het eerst gestart. Als dat vaccin er niet zou zijn zouden er nog veel meer doden jaarlijks vallen.
  Dus ja, mijn visie dus…..
  Ben ik blij met alle maatregelen. Nee! Is het op het randje? Ja!
  Maar (veel) mensen zijn ook domme consumerende koeien die nergens wegblijven als het niet moet.
  Mij mogen ze vaccineren, maar zal niet als eerste aan de beurt zijn. Omdat ik liever heb dat ze het vaccin op mij uitproberen dan op mijn kinderen. Tenslotte hebben zij de toekomst nog voor zich. Onvruchtbaar…..dat ben ik inmiddels ws toch al 🙃
  En als mijn vader dood gaat aan het vaccin? Nou ja, of aan het virus (of met, eigenlijk doet dat er niet toe) of aan het vaccin? Tja….maakt het nog uit dan?
  Bang ben ik dus ook niet. Niet voor het virus en ook niet voor het vaccin. Ik wil vooral voor mijn kinderen weer een normaler leven.

  Nee, ik denk niet dat dit uitgestippeld is. Wel dat we dit over onszelf afroepen. En dat er weer wat ontstaat. De Q-koorts zijn we amper vergeten en we stouwen onze stallen nog voller met geiten? Logisch? Nee, maar blijkbaar zijn we telkens weer tot onlogische dingen in staat.
  Ik vind het waanzin. Maar ja, ik ben niet de standaard consumerende burger, die zijn huis vanwege gezellig aan de buitenkant behangen heeft met kerstlichtjes (want je moet wat nu je niks mag). Nóg meer energieverbruik en dus biomassa voor dat ‘gezellig’.

  Oh jee, ik lijk wel zo’n prekende tv-dominee! 😂 Zie je, daarom reageer ik maar niet zo vaak! 😅
  Btw: met ons gaat het gelukkig goed hoor. En mijn vader ontspringt de Corona-dans telkens. Maar ik denk nog steeds dat ie het in februari al gehad heeft. Dan kan hij nog weer besmet raken, maar je moet ergens in blijven geloven. 😊

  Geliked door 1 persoon

 4. Ben ik een tijdje ook lid van geweest. Toen ik FB had. Werd toen ook al helemaal flauw van het ge-ILLUMINATIE!!11! roep van mensen, ging echt nergens over. Iedereen in de politiek is een hagedis, en zulks. Het is ook niet zwart wit. En ik denk dat er heel veel is dat het daglicht niet kan verdragen. De een is wel voor een vaccin, een ander niet. Ik ben sceptisch maar niet bij machte het te onderzoeken. Toch, ik voeg me liever bij de sceptici. Heb ik al mijn hele leven gedaan en dat bevalt me prima 😉

  Like

 5. Dank je wel! Dankzij heel veel oplettende mensen op twitter hoor!
  Een koude douche is ook fijn…
  Ik laat het mijn stemming zelden beïnvloeden hoor. Ik wil het weten, ik wil het onderzoeken met mijn beperkte kennis van zaken maar klaar is klaar. Ik kan kiezen niet mee te werken aan bepaalde dingen (geen sprit voor mij en mijn kinderen, geen vaccins, geen 1 meter bij mensen die dat ook niet uitmaakt) en briefjes met informatie te verspreiden maar verder ben ik ook machteloos. En dat besef ik ook wel. Maar ik heb goede hoop dat mensen wakker worden. Nooit allemaal, maar genoeg….

  Geliked door 1 persoon

 6. Oh, ben het toch grotendeels met je eens hoor. En fijn, zo’n ‘preek’ in de reacties 😉
  Heb volgens mij ook wel eens verteld dat ik vlg mij in januari corona had? In elk geval, toen zeiden ze: het begint met verkoudheid, dan ben je een paar dagen beter en vervolgens BAM, een flinke griep incl benauwdheid, dat ik echt nooit heb. En dat had ik. Dacht dat ik na die operatie gewoon alle ziektekiemen oppakte ofzo maar later las ik dat en klonk het logisch. Ik was al flink ziek en als het dat was, dan was het via mijn buurman die met flink wat besmette collega’s op kantoor zat in Stavanger met mensen uit de hele wereld.
  Anyway, ik bagatelliseer het niet. Als ik er al zo last van had, dan snap ik absoluut dat we kwetsbare groepen, als ze dat willen, moeten beschermen. Mijn oma zou zeggen liever dood dan jullie niet zien en bedankt maar geen reanimatie. Dat moeten we dan ook respecteren en faciliteren.

  En ik denk vaak van… laat het allemaal maar in mekaar pleuren. Waarom moeten we zeven keer per week kiloknaller. Aardbeien in de winter. Nertsfokkerijen. Een complete lichtshow aan de gevel. Vuurwerk. Op en neer vliegen voor een tientje ‘omdat het kan’. Cruiseschepen. We hebben niets nodig, het kan zo veel minder en dan zijn we ook nog gelukkig. Maar mensen beseffen dat nu nog niet…. zie de enorme drukte in de winkelstraten. Is dat waarvoor de mensen leven? Tja…. ik weet het ook niet. Door hoe wij leven duurt het wel even voor we ergens last van hebben. Ik zie wel hoe het gaat.

  Snap het van je vader. Uiteindelijk is ie wel een taaie zeg! Fijn dat hij nog bij jullie is.

  :-*

  Geliked door 1 persoon

 7. Die goede hoop deel ik met je. En ik heb goed geslapen, ondanks het ‘doorwerken’ van al je linkjes ’s avonds… (is over het algemeen niet handig, kan ik beter overdag doen). Ik kan somber makende kennis blijkbaar steeds beter laten waar het is en niet ‘meenemen’ 😉 Of het kwam dat ik als laatste een blog las van Kirstin van Lierde, een van mijn andere ‘heldinnen’. Zoek haar hier eens op… ook kritisch, maar weer op een heel ander ‘level’…

  Like

 8. Ergens begin april kwam ik een blog van Maurice de Hond tegen. Zij aerosolen verhaal liet de angst van me afglijden. Nog lees ik met belangstelling zijn versies van de in MSM gepubliceerde cijfers. Omdat “data verklaren”zijn beroep was,hecht ik wel waarde aan wat hij schrijft

  Like

 9. Haha, die uitsmijter van de Cure is geweldig! Die jaren ’80 waren ook niet echt vrolijk. Ik weet nog hoe ik naar dennenbomen keek, naar sporen van zure regen. En hoe wij in de klas! voorlichting kregen over wat we moesten doen als De Bom viel.. Dat ik toch nog leerde om het glas halfvol te zien:)

  Groetjes Jacq.

  Like

 10. Inderdaad. Zure regen is hier ook nog, waait vanaf Polen zo naar de bossen van zuid Noorwegen waar de grond toch al zuur is. Meren worden met kalk toegevoegd om dat op te heffen. Hoor je niets meer over maar het is er nog wel.
  Halfvolle glazen, altijd goed.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s