Wat we de laatste tijd deden.

Ja, we deden leuke dingen. Vandaag heb ik het huis eens lekker opgeruimd. Had ik dat niet net gedaan? Jawel, maar het moet ook netjes blijven! De laatste tijd deed ik niet echt veel in huis maar ik ben wel enorm veel buiten geweest. Elke dag in zee gezwommen, nu twee weken op rij meen ik. Lange wandelingen gemaakt. Samen met de buurvrouw want als we hebben afgesproken, gaan we ook. In je eentje is dat toch lastiger.

Gisteren was de jongen jarig. Elf jaar. Dat betekent dat ik ook alweer iets meer dan elf jaar blog want

ik begon ermee toen in tijdens mijn zwangerschapsverlof zat te bedenken hoe ik de overvolle zolder van ons spiksplinternieuwe huis nu eens kon organiseren. Tot ik de magische woorden las: ‘you don’t need all that crap’.

En nee, dat doen we ook niet…. Bij twijfel niet bewaren, dat werkt altijd het beste.

Samen met buurvrouw liep ik naar de kerstmarkt, en weer terug. Bij elkaar dik tien kilometer, dus goed bezig.

De man en de kinderen gingen met de boot. De kinderen kregen een wafel en ik kocht een flesje etherische lavendelolie van de lokale lavendelkwekerij. Een rib uit mijn lijf maar het was voor een goed doel. Er zijn dit jaar amper kerstmarkten en dan is het ook wel belangrijk, dat de mensen die er staan met hun spullen er nog wat aan verdienen.

Ik word altijd zo blij van Noorse ‘julepynt’. Kerstversiering… Voor de padvinderij moesten er juleneker gekocht worden: korenschoven die mensen hier rond kerst buiten zetten voor de vogels. Ik heb er een aantal weggeven en de rest hang ik hier om het huis op. Morgen is het mooier weer -vandaag is het zo donker en nat- en dan gaan we op ‘strooptocht’ in het bos om mooie stokken, dennetakken en denneappels te vinden.

Bij de kerstmarkt verkochten ze grote harten en kransen, gemaakt van aan elkaar gespijkerde takjes. Nu ben ik niet heel creatief, maar dat kan ik denk ik nog wel namaken. In elk geval leuk om te doen met de kinderen.

Net een schilderijtje toch?
geen nieuwe stoelen, maar heb ze omgeruild met de stoelen uit het appartement van mijn ouders

Mijn raamsticker werd geleverd. Ik was me niet bewust van het feit dat er nu ook op zendingen onder de 350 kronen (33 euro) belasting wordt geheven, dus al met al was hij nogal duur. Gelukkig is hij ook heel erg leuk. En voorkomt hij, dat vogels tegen het raam aanvliegen, zonder dat we het helemaal hoeven af te sluiten.

Rechts het huis waar we hiervoor woonden. Een enorm gezellig en sfeervol huis maar KOUD, haha. We zagen drie hertjes toen we er voorbij liepen, maar ook twee jagers.
Lekker weer voor een frisse duik…. prachtig licht…
Mæbøkilen op Justøya
ja, bootje heeft ‘vliegende hollander’ thema, inclusief groene ledverlichting. don’t ask… 😀

En dan heb ik nu denk ik genoeg moed verzameld om naar buiten te gaan, het afval, glas en metaal en oud papier weg te gooien, spullen voor de kringloop klaar te leggen en te doen wat ik nog ‘moet’ doen: beneden stofzuigen, rijst opzetten en het balkon aanvegen….

Fijne dag nog allemaal!

4 gedachten over “Wat we de laatste tijd deden.

  1. Op een aantal lange fietsvakanties, Noordkaap Alaska, werd me duidelijk dat alles wat ik echt nodig heb in een paar fietstassen past. Onderweg leerde ik ook dat spullen kopen geen zin had omdat ik het niet mee kon nemen. Dat niet kopen bleef gelijk hangen maar toch duurde het nog jaren voor ik tot de conclusie kwam dat thuis heel veel kon wegdoen. Altijd het idee : het eet geen brood en je weet niet of het ooit nog handig is om het te hebben. Niet dus.
    Na een aantal jaarlijkse opruim rondes dacht ik dat ik het overbodige spul weggedaan had. Tot dat ik verleden jaar een 2doc documentaire zag van Judith de Leeuw : Overal spullen. Ze haar gehele huis leeg gehaald alles geteld en neergelegd op de vloer van een grote hal. Mijn experiment : past de inhoud van mijn keuken op de vloer van de woonkamer? Ik dacht dat dit gemakkelijk zou passen meer het werd heel rap duidelijk dat er nog gruwelijk veel in die kastjes zat. Begin volgend jaar staat er weer een opruim ronde in de planning. Dat is een mooie gelegenheid op dit experiment nog een keer te doen.

    Like

  2. Wow, indrukwekkende fietsvakanties! Dan leer je wel met minder te doen. Maar gek he, voor de dingen die we al hebben, verzinnen we vaak excuses om ze te behouden. Ik ook soms hoor. Hoewel we weten hoe weinig we nodig hebben. Succes met je opruimronde, vind ik ook altijd heerlijk na de feestdagen!

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s