Aan welke kant van de geschiedenis sta je?

Voor iedereen die op zijn of haar manier vecht tegen dit gruwelijke onrecht.

Voor iedereen die belachelijk gemaakt wordt door mensen die de NPO zien als De Waarheid.

Voor iedereen die wil opstaan voor een betere wereld.

Voor iedereen die voor complotwappie wordt uitgemaakt. Of erger.

Voor iedereen die wordt beschuldigd van het vermoorden van oma omdat ie geen mondkapje of vaccin wil.

Voor iedereen wiens leven aan kleur is verloren door deze ellende.

Voor wie doen we het?

Voor alle ondernemers die hun levenswerk kapot gemaakt zien worden.

Voor de mensen die zitten opgesloten met een meppende partner.

Voor de kinderen die opgroeien met ouders die constant stressen.

Voor de ouderen die doodgaan van eenzaamheid en verdriet.

Voor de mensen die bang en eenzaam moeten sterven.

Voor de mensen die hun geliefden niet mogen opzoeken in het ziekenhuis.

Voor de mensen die doodsbang zijn van een virus dat niet meer slachtoffers maakt dan een griep.

Zelfs voor de jonge ogenschijnlijk kerngezonde man die ik vandaag zag, buiten, met zijn mondkapje op. Hij registreerde mensen die bij de kerstmarkt naar binnen (nou ja, buiten want het was buiten) gingen. Is vrijwillig, gelukkig.
Even later zag ik hoe hij handschoentjes aantrok en het desinfectiepompje desinfecteerde. Ik verzin het niet. Het is om te lachen maar ook vreselijk tragisch. Hoe bang moet hij zijn, met zijn 99,9998% overlevingskans.

Tegen wie doen we het?

De technocraten.

Silicon Valley.

De politici die stuk voor stuk lijken te zijn omgekocht om de blijde boodschap van de Great Reset te verkondigen.

De Bill & Melinda Gates, de Von Der Leyens, de Grapperhausen, de Mark Zuckerbergs, de Klaus Schwabs, de Sorossen, de Thedrossen…

De onzichtbare elite.

De meelopers.

De gehersenspoelden.

Kijk alsjeblieft dit mooie filmpje hierboven. Absoluut tien minuten van je tijd waard.

Doe wat je kan. Hoe klein ook.

Spreek mensen aan op de schadelijke gevolgen van een mondkapje.

Verspreid kritische berichten op sociale media.

Maak spandoeken of flyers met korte informatie of slogans die tot nadenken aanzetten.

Maak problemen bij de school van je kinderen.

Maak van een verplicht mondkapje, als je dat draagt, een statement. Teken er een glimlach op, of een text.

Glimlach en wees vriendelijk, ook tegen mensen die boos naar je kijken.

Verdedig jezelf niet tegen mensen die je aanvallen maar stel vragen over hun eigen standpunten.

——

Ik heb een printer gekocht om mijn eigen protestbriefjes te kunnen printen. En het is sowieso soms wel handig. Voor nu volstonden die van stopworldcontrol.com. Ik leg ze in winkels, bij aanplakborden, overal waar veel mensen komen.

Het zal me wel weer wat volgers kosten, maar who gives a sh#t? Ik niet.

Ik zeg en doe waar ik voor sta. En dat is vrijheid. Voor iedereen. Zelfs voor de mensen die nu bewijzen dat ze het niet waard zijn.

Zonder vrijheid zijn we dood. Ons hart klopt misschien nog, en we kunnen rondlopen als nuttige idioot maar we leven niet meer.

Dus, mocht je je onbegrepen en alleen voelen met je afwijkende mening: je bent niet alleen. We zijn met heel veel. En we zijn elke dag met meer. Dit stuurde mijn vader me vanmorgen. En hij is een man van je houden aan de wet en het volgen van gezag.

En zo zijn er elke dag meer. En meer. En meer.

Laat je niet muilkorven. Niet letterlijk maar zeker niet figuurlijk!

Nu (tijdelijk?) met reacties. Ik hoop dat ik de instellingen goed heb staan. Ik had destijds echt genoeg van voor van alles wat mooi en vooral lelijk was uitgemaakt te worden. Eens kijken of het me nu echt niet meer kan schelen wat mensen denken 😉

33 gedachten over “Aan welke kant van de geschiedenis sta je?

 1. Wij stellen de zelfde vragen, elke dag. Ik blijf je volgen (in de goede zin) omdat ik ook denk dat de wereld in een heel akelige psychose verkeert. Hopelijk worden meer mensen wakker.

  Geliked door 1 persoon

 2. Er klopt inderdaad allemaal niets van, het is een akelige wereld. Hopelijk gaat steeds meer mensen zien wat er aan de hand is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zie aan beide kanten informatie die niet klopt. Ook ik heb de wijsheid niet in pacht. Maar je blogs om jezelf sterker te maken inspireren me wel! Ik ben begonnen met koud te douchen. Het is het ergste wat er is. Maar daarna voel ik me echt beter. En als ik nu naar buiten loop als het koud is? Veel minder last van!
  Verder nog wat betreft mondkapjes: ik geloof er ook niet in. Ik zie íedereen er fout mee omgaan, en ik krijg er hoofdpijn van. Maar ik heb het opgelost met een spatscherm. Iedereen kan gewoon mijn gezichtsuitdrukking blijven zien, en er kan veel meer frisse lucht ingeademd worden (stroomt er gewoon van onderen in), waardoor ik geen hoofdpijn meer heb en me beter voel.
  Ik heb me gisteren voor de 2e keer laten testen op corona. We zijn met z’n drieen verkouden, en mijn klachten gaan nog niet over. Ik ben er niet bang voor, het is meer ivm het werk van mijn man. Toen ik klaar was bij de teststraat zei de desbetreffende testmevrouw: ‘nu lekker in ieder geval 2 dagen binnen blijven en uitzieken’. Binnenblijven? Welnee, gelijk heerlijk de frisse vrieskou in, goed voor je! Als ze bedoelt, niet bij andere mensen in de buurt, dan hou ik me daar wel aan.
  Het blijft een lastig dilemma. Ik doe het voor alle helden die in de zorg werken. Want die werkdruk is zo zwaar en moeilijk. En als we alles laten gaan, zijn zíj de dupe!

  Like

 4. Ik denk dat er meer grijze kanten zijn in de geschiedenis dan alleen maar ‘goed’ en ‘fout’. Ook nu met deze corona crisis. Ik heb vragen bij bepaalde maatregelen en ben kritisch. Veel maatregelen komen buitenproportioneel op me over. Het sluiten van de volledige horeca, het uitkleden van de cultuursector … Aan de andere kant: corona zorgt voor meer ziekenhuisopnames en ernstige klachten dan influenza inmiddels doet (ja, ik volg zowel de MSM (ik lees de Volkskrant en Trouw) als ook kritische journalistiek als Café Weltschmerz). Maar volgens mij is dit virus te beteugelen en zal het volgend jaar waarschijnlijk een ‘gewone griep’ zijn geworden. En nee, ik laat me niet inenten zolang niet duidelijk is wat de bijwerkingen zijn van het vaccin. Alleen geloof ik niet in kwade opzet. Er zijn altijd virussen geweest die mens en dier hebben geteisterd, en dat zal ook zo blijven. Daar heeft Bill Gates niets mee te maken (die man is toch niet zo dom om in 2019 te appen dat 2020 het jaar wordt van de vaccins, als hij covid19 in een lab heeft ontwikkeld?). Ik ben het lang niet altijd met de overheid/overheden eens, maar feit is dat covid19 een nieuw virus was waarvan niemand wist hoe het zich zou gedragen. En ja, dan worden er soms maatregelen genomen die achteraf onzinnig bleken. Nu er steeds meer bekend wordt over dit virus, blijkt dat het lang niet zo dodelijk is dan verwacht. Wat mij betreft schorten we veel beperkingen op, omdat ze meer kwaad doen dan goed. Maar ja, ik ben geen viroloog of bestuurder… volgens mij zijn de maatregelen ingegeven door een tekort aan ic bedden en verplegend personeel, door jarenlange bezuinigingen in de zorg. Daar plukken we nu de wrange vruchten van.
  Ik ben het niet in alles met je eens, Gerlinde, maar ik lees je stukjes graag 🙂. Voor mij is het niet-altijd-met-elkaar-eens-zijn geen reden om je niet meer te volgen. Ik raak geïnspireerd door jouw eenvoudige manier van leven in het mooie Noorwegen. Qua minimalisme en versimpelen leer ik veel van je. Dus ik blijf😉

  Geliked door 7 people

 5. Ik ben het geheel met je eens.
  Blijf vooral de contra berichten posten.
  Had wel wat moeite met jouw berichtgeving over Trump, een man die zich, in mijn ogen , zo onbeschaafd uitlaat, daar kan ik niks mee. Kwestie van onderbuikgevoel.
  Maak me ook grote zorgen over de censuur, berichten die verdwijnen en boeken bij Bol die uit de collectie genomen worden, zorgelijk.

  Like

 6. Hè fijn, hier een reactie geven!
  En dank voor het roepen in een woestijn!
  De cijfers begrijpen doe ik allang niet meer, daar is geen touw aan vast te knopen. Ik snap dat de overheid een taak heeft om een collectieve beslissingen te nemen voor het volk, maar de mensen bang houden? Is dat de manier?
  Als de IC’s al zo snel vol zitten en de zorg overbelast is, is dat dan geen teken dat de zorg altijd al aan haar max zit? Laatst zei iemand me dat ca. 10 jaar geleden de IC zorg gehalveerd is. Kortom, ik heb meer vragen dan antwoorden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Oh, ik ben ook echt geen fan van (de stijl van) Trump in die zin.
  Ik denk alleen dat hij het heel veel beter voor heeft met de mensen dan het andere alternatief. Hij staat buiten het establishment, wil een einde maken aan human traficking en meer goede dingen. En ik vind het enorm sterk als je elke dag die shit over je heen krijgt, om te blijven doen wat je doet. en verder: eens!

  Geliked door 1 persoon

 8. Hallooooooo! Leuk dat ik hier mag blaten. Ik heb je een tijdje geleden weer terug gevonden en lees je weer regelmatig. Dat had ik je misschien via andere kanalen kunnen vertellen, maar ik was wellicht te lui. Je kent me nog wel: Nederlandse in Belgie, kind met ASS, wat brieven uitgewisseld ;).
  Ik hou niet van conspiracy theorieen en ik vind wel dat je er tot aan je neus in zit. Tegelijk heb ik mega veel covid frustraties, vind ik de lockdown volkomen belachelijk en de laffe manier waarop daar in BE op gereageerd wordt al helemaal. En toevallig hoorde ik gisteren via via van 2 mensen uit de medische wereld die zeiden het aankomende vaccin absoluut niet te zullen nemen. Niet dat ik ooit van plan was het vaccin te nemen, maar ik vond het veelzeggend genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ja natuurlijk ken ik je nog! Leuk van je te horen.
  Naar mijn idee is het geen samenzwering als de bron het bevestigt, maar ik snap dat niet iedereen ervan gediend is 😉
  Heb meerdere keren aan jullie gedacht, hoe het zou zijn. Hopelijk houden jullie je haaks!

  Like

 10. Wat ben ik blij dat ik jouw site gevonden heb, ik volg je graag. Ik denk dat het goed is dat ieder een ieder die zich machteloos volgt tegenover het onrecht wat we om ons heen zien op zijn of haar eigen manier de strijd aangaat. Binnen je eigen vermogen, zolang we met zijn allen de boodschap maar blijven uitdragen.

  Zolang we met zijn allen onze visie maar blijven delen, op een vriendelijke en respectvolle manier. Hoe moeilijk dat van tijd tot tijd ook is, ook ik betrap mijzelf op gevoelens van irritatie en boosheid richting mensen die nog altijd vast zitten in die (opgelegd en aangeleerde) tunnelvisie.
  Dan moet ik mijzelf even op de schouder tikken, eventjes afstand nemen, terug bij de rust komen.
  Boze en schreeuwende mensen vallen wellicht wel op maar de vraag is of hun boodschap gehoord wordt.
  Persoonlijk hoor ik liever iemand die rustig zijn of haar boodschap overbrengt, zonder geschreeuw (of veelvuldig gebruik van leestekens en grote lettertypes). Ik denk ook dat je daarmee meer mensen bereikt omdat de boodschap op de achtergrond nog wel even blijft sluimeren en er een zaadje mee geplant wordt.

  Geliked door 1 persoon

 11. Herkenbaar. Ik heb ook de neiging om de NOS-volgers schapen te noemen en vergelijkingen met WO2 te maken. Maar ik weet ook dat ik mensen daarmee tegen me in het harnas jaag en ze alleen maar verder in hun ‘cojona is een heel erge ziekte en ik deug want ik draag een kapje en laat me vaccineren en dat moeten anderen ook doen’-bubbel jaag…. Beiden zijn niet onterecht, maar helpen doet het niet. Probeer ook positief te blijven.

  Geliked door 2 people

 12. Gerlinde! Volgens mij ben je al maanden terug in blog land, en ik wist het niet!! Aaahh! 😉 Ik vond het zoo jammer om je niet meer te kunnen volgen toen je stopte de laatste keer 😉 maar goed, je BENT er weer, en ik volg je weer op de voet 😉

  Ik vind de blogs over je ‘gewone’ dingen in je leven met foto’s van je omgeving altijd leuk om te lezen, maar ook je kritische verhalen, en de tips/aanraders (zoals over dat koud douchen, brrr, ik ben er ook aan begonnen ;)) lees ik graag. Kan me voorstellen dat niet iedereen je open manier van schrijven kan waarderen, maar dat is nu eenmaal jouw stijl en zet ook vaak juist aan het denken of grinneken 😉 lezers die er niet van houden kunnen je dan ook misschien maar beter niet volgen, of selectief volgen, dat kan ook nog.

  Geliked door 1 persoon

 13. Fijn, de reacties staan weer aan!
  Schandalig dat sommigen het nodig vonden om je uit te schelden.. Ik kan alleen maar denken: Het zegt meer over hen dan over jou, maar schandalig blijft het.

  Mijn man en ik beginnen ook steeds meer te twijfelen. Vooral aan de cijfers. Als de cijfers gedaald zijn, lees je niks op teletekst, maar als ze gestegen zijn. Wij vonden het ook heel toevallig dat het na Black Friday ineens gestegen was, het aantal besmettingen.
  En gewone mondkapjes werken niet. De vrouw van een collega van mij had daar juist onderzoek naar gedaan vóór de corona-crisis. Alleen medische mondkapjes helpen, mits goed op- en afgezet. Afijn, het enige waar ik het wel prettig voor vind is met PM2.5 filter wat ik er in heb, want het houdt iets van sigarettenrook en houtrook tegen en dat vinden mijn astmatische longen heel fijn. Maar dat is ook meteen het enige voordeel. 😉

  Geliked door 1 persoon

 14. Ook ik probeer kritisch naar de cijfers en de gebeurtenissen te kijken en ik vind dat je in je vergelijking met het nazi-regime wel erg ver gaat. Je complottheorieën zijn het onderzoeken waard maar je kan het ook anders ‘voelen’.
  In mijn omgeving (verstedelijkt in België) barst het van de besmettingen en ik heb in mijn directe omgeving inmiddels vier doden te betreuren. De noodzaak om dit virus te beteugelen middels allerlei maatregelen voelt hier dus veel noodzakelijker dan in het hoge noorden waar jij woont en leeft.
  De vrijheid, die voor jou blijkbaar erg belangrijk is, is dat ook voor mij, maar stopt, wat mij betreft, op 1.5 mtr. en ja, met een mondkapje. Ik heb geen zin om besmet te raken in de supermarkt omdat één of andere ‘vrijdenker ‘ in mijn gezicht staat te proesten.

  Geliked door 1 persoon

 15. Bedankt voor je antwoord. Ik snap je reactie. Ik probeer het anders te kijken. De test waarmee getest wordt toont aan dat iemand resten, dood of levend, van virus RNA heeft. Als je maar lang genoeg testcycli doet, vind je vanzelf iets. RIVM heeft aantal cycli onlangs van 30 naar ik meen 45 verhoogd, om de cijfers wat op te krikken. Mensen gaan dood: in twee jaar tijd zijn de twee broers van mijn opa en twee broers en schoonzus van mijn oma plus mijn oma overleden. Als we daar allemaal een test op hadden losgelaten, hadden we daar ongetwijfeld van alles gevonden: influenza, coronavirussen… Maar we accepteren dat, het zijn oude mensen in de laatste fase van hun leven. Maar nu: de laatste had een positieve coronatest. Dus: coronadode. 20 jaar geleden zag hij er echter al uit alsof hij de nieuwe aardappels niet zou halen.
  Ik zal het niet bagatelliseren dat mensen sterven met corona. En dat het naar is. Ik denk alleen dat we bijv. wel moeten onthouden dat de maatregelen enorm veel stress hebben gegeven, dat het immuunsysteem ondermijnt. In NL 70% meer luchtweginfecties, met name onder fanatieke mondkapgebruikers.
  Als je kijkt wanneer bepaalde maatregelen werden ingevoerd en wanneer de pieken in de cijfers kwamen kan je zien dat eea geen verband met elkaar houdt.
  Uiteindelijk is het het belangrijkst om te kijken naar de totale sterfte en die te vergelijken met vorig jaar en die laat in NL geen verschil zien, in Noorwegen een lichte daling zelfs. Nogmaals, ik bagatelliseer het niet, ik vraag me alleen ernstig af of we door meer van hetzelfde te doen, niet enorm ons eigen graf staan te graven.

  Like

 16. weer een goed stuk fijn dat er nog meer mensen nadenken over de dingen die op ons afkomen
  ik weet niet of je XANDER nieuws leest maar daar stond ook een stuk over de pcr testen in
  zou je toch even moeten lezen en dankun je zien hoe we allemaal voor de gek worden gehouden
  ga a.u.b. graag zo door met je scherpe en mooie stukjes

  groetjes marian

  Geliked door 2 people

 17. Fijn Gerlinde, de reacties weer even aan. En zo te lezen reageren lezers nu genuanceerd en laten ze jou in je waarde. Ik waardeer jou (jouw blogs, aar daar achter: jou dus) enorm om het inspirerende, kritische voorbeeld wat je voor zovelen bent, in ieder geval voor mij 😊 Een zeer goede vriendin is zo lang ik haar ken al zeer kritisch (in negatieve bewoordingen: een complot gekkie) en sinds dit jaar ben ik al haar verhalen gaan snappen, want aan alle idiote maatregelen kon ik op een andere manier geen touw meer vastknopen. Ik ben in mijn denken en geloven nog lang niet zo ver als zij, of als jou, maar daarom waardeer ik mensen als jullie des te meer, die blootleggen wat er allemaal rot is in deze wereld. Hoofdletters, scheldpartijen en slechte grammatica stoten mij ook af, maar gelukkig zijn er mensen en sites die nuchter en rustig overtuigingskracht hebben. Je weet hoe ‘bescheiden kritisch’ ikzelf via mijn blog ben, maar het gevoel neemt toe ook daar stapje voor stapje verder te gaan. Maar belangrijker dan mijn blog is nog manlief… die nog lang niet zover is met zijn gedachten als ik. Eerst bij hem dus maar zaadje voor zaadje planten… Enne: hier nog een koud-douchen-fan, die het weer eens wat serieuzer oppakt dankzij jou 😉 Heb jij wel enig idee hoe inspirerend jij bent? ♥️

  Like

 18. Ik snap om te beginnen al helemaal niet dat mensen jou uitmaken voor alles wat mooi en lelijk is. Of je het nu al dan niet eens bent met andere standpunten dan de jouwe, dan ga je toch niet zo tekeer. Dan zap je verder. Ik heb al een paar maal jouw logjes over dit onderwerp doorgestuurd naar mijn man, die helemaal niet van het bloggen is. Hij vindt – net als ik trouwens – dat jij een dappere dodo bent. Wij vinden sowieso angst een heel erg slechte raadgever in allerlei omstandigheden en we merken dat zoveel mensen zo ontzettend bang zijn gemaakt. Je kunt de tv niet aanzetten of het gaat er wel over. Maandenlang! Wij kijken zelf nu alleen nog heel gericht naar films of iets leuks en mijden het gezeur van mensen, die het ook niet weten. Indoctrinatie van ongekende omvang en de mensen worden er steeds banger van. Of totaal onverschillig, dat mer ik ook. De informatie is inderdaad om knettergek van te worden. Wat en wie moet je nou geloven? Nog steeds kennen wij niemand die corona heeft (gehad). Ik vraag regelmatig aan bekenden of zij iemand…. Nee dus!
  Ga vooral door met je mening en trek je maar helemaal niks aan van lui, die je aanvallen.

  Like

 19. Aan welke kant zou ik moeten staan?

  De kant van de mensen die bang zijn voor het virus
  of
  De kant van de mensen die bang zijn voor het vaccin

  Beide kanten zijn er van overtuigd dat ze het goede voor hebben met de mensheid. (en dat de ander ernaast zit)

  Like

 20. Dank je! Ik lees daar soms wel maar volgens xandernieuws was de wereld ook al 2049454 keer vergaan sinds 2012. Anderzijds: alle geluiden zijn het waard om gelezen te worden. Op youtube staat op het kanaal blckbx ook een interessant interview met Peter Borger en Patrick Savalle over de test.

  Like

 21. Ah lieve Anuschka, een berichtje van jou doet me deugd want ik weet dat jij ook kritisch en onafhankelijk bent. Als jij geloofde dat corona zo erg was en dat een vaccin goed was, zou jij ook kunnen en willen verwoorden waarom dat zo was. Omdat je staat voor wat je vindt, wat het ook is. En dat is belangrijk. Belangrijker dan aan welke kant je staat, denk ik.
  Martijn is vindt het allemaal onzin, corona en de hele heisa maar is wat minder van de complottheorien dan ik. Ook prima. Ik denk wel dat als je het woord complot gewoon vervangt door ‘afspraak’ het allemaal veel logischer is. Maar ha det godt, het is goed om te horen dat je gaat wennen aan de kou want damn, het doet (mij) goed! Heerlijk om te lezen. Stor klem!

  Geliked door 1 persoon

 22. Van mij hoeft niemand iets. Ik vertel wat ik ervan vind, wat ik ervan kan maken met de informatie die ik waardevol vind. Lees het, of niet.
  Maar ik vertrouw liever op mijn eigen immuunsysteem dan op een praktisch ongetest vaccin dat mijn dna verandert.

  Like

 23. Stor klem tilbage, en ja, als je ‘complot’ vervangt door welk ander woord dan ook, wordt het meteen allemaal aannemelijker. Ik las ooit ergens (bij jou?) dat het woord ‘complottheorie’ door de CIA is bedacht na de moord op JFK – waarmee de toon gezet werd.

  Geliked door 1 persoon

 24. Ik twijfel inmiddels ook nadat ik er eerst van overtuigd was dat we ontzettend voorzichtig moesten zijn. Helaas denkt mijn man, en vele vrienden en familie in mijn omgeving er anders over. Ik wordt fysiek en vooral psychisch naar van het mondkapje omdat ik lang sexueel misbruikt ben. Cijfers die fluctueren van bijna 6.000 naar de volgende dag 4500 en zo dagen achter elkaar. Rare maatregelen die ons onder de spreekwoordelijke duim houden. Hier in de bibliotheek mag je nergens zitten. En natuurlijk draaien we via de belastingen weer voor alle kosten op. Nu gaan er weliswaar nog maar weinig bedrijven failliet maar na juli volgend jaar (zonder staatsinfuus) zal veel als een kaartenhuis in elkaar storten..
  Iets heel anders (heb je ook al eens een separaat mailtje gestuurd hierover maar dat is misschien niet aangekomen of in de Spam verdwenen) jij hebt ook een lijst gepubliceerd met een aantal duurzame producten die je gebruikte en waar je deze kon kopen. Zou je deze nog een keer willen publiceren/opsturen?

  Like

 25. Als je eenmaal gaat twijfelen, is er geen weg terug 😉 En jee, ik snap dat je in jouw situatie heel erg naar wordt van zo’n muilkorf. Lees al van meerdere winkels die hun eigen beleid bepalen. Hopelijk ook bij jou in de buurt. En ik herinner me je mail. Een nieuw overzicht maken zit al een tijd in mijn planning maar het is er nog niet van gekomen.

  Like

 26. En inderdaad, nu wordt het nog door de verf bij elkaar gehouden, over een paar maanden zien we hoe door en door rot het houtwerk eronder is. Ik houd mijn hart vast.

  Like

 27. Fijn iets te lezen van iemand die ook vraagtekens zet bij het officiele verhaal en de bangmakerij van de media. Zoals jij een berichtje kreeg van je vader,had ik ineens een gesprek met een buurvrouw en net een kritische mop via whats app van een nichtje. Dat doet me goed. Want in veel ogen ben ik een “bejaarde complotgek” en dan begin ik geen discussie (meer).

  Like

 28. Hoi Gerlinde! We kunnen weer reageren, hoera! Ik vind het moeilijk mij een mening te vormen. Niet omdat ik het niet durf, niet omdat ik het niet wil, maar gewoon omdat ik er zoveel kanten aan zie. Zo is plots de vader van een lieve vriend van mij getroffen door Corona, zonder onderliggend lijden, en hij ligt nu op de IC. En een kennis van mij, die appte mij vanavond nog over haar zeer moeizame herstel. En net voor de eerste lockdown losbarstte, overleed mijn geliefde wandelmaatje ( ik wandelde, zij in een rolstoel) op een akelige wijze, naar adem happend en in paniek, door wat bleek, Corona. Dat maakt het toch lastig al te kritisch naar de beschermregels te kijken, ondanks dat ik de meeste ook waanzinnig vind. Vooral die stomme mondkapjes. Ik heb daarom besloten dat ik geen duidelijke mening hoef te hebben. Maar wel een oordeel mag hebben over mensen die elke kritische vraag afdoen als complottheorie. Door de argumenten die jij aandraagt en die vaak een ander geluid geven dan de heersende mening, blijf ik wel nadenken. 1 ding weet ik wel, ik heb zelf geen enkele angst voor Corona. Wat ook wel weer raar is, omdat ik in mijn leven voor de gekste dingen bang ben geweest. Eigenlijk zie ik de huidige tijd vooral als een tijd om mijn medemensen goed te leren kennen. Te zien wat angst met mensen doet. En onderwijl leef ik mijn leven zoals ik dat altijd al deed. Heb nooit veel last gehad van FOMO, het enige wat ik mis, is uitgelaten vrolijkheid. Dansen, zingen. Het leven vieren. Dat is waar ik naar uitkijk. Liefs Jacqueline

  Geliked door 1 persoon

 29. Fijn, elke dag komen er ‘twijfelaars’ bij. Daar hebben we wel behoefte aan, toch? Gewoon (weer) begrepen worden als je iets zegt. Mijn moeder had van de week een spontaan gesprek met een vrouw die zei: ‘mijn man en kinderen zijn ook complotdenkers’. Nou ja, mijn ouders ook inmiddels. Maar als we complotdenker nu eens gewoon vervangen door ‘mensen die gelezen hebben dat machtige mensen afspraken hebben gemaakt over het lot van de bewoners van de aarde’ zijn we al veel minder al dan niet bejaarde complotgekken 😀

  Like

 30. Dank je voor je fijne reactie. Ik heb wel eens eerder verteld, volgens mij heb ik het in januari gehad. Mijn buurman had met besmette collega’s op kantoor gezeten. Verliep precies zoals ik later las: verkouden, vervolgens even beter en bam, griep met een paar avonden zeer benauwd. Ik weet het in eerste instantie aan die operatie dat ik ‘alles’ leek op te pakken. Ik zal niets bagatelliseren of zeggen dat het niet bestaat of niet zeer ernstig is.
  Maar naar mijn mening zijn de middelen vele malen erger dan de kwaal. Vooral als die middelen volgens de heren deskundigen in april compleet overbodig zijn, en nu dwingend worden voorgeschreven. Terwijl er al bekend is, dat mondkapgebruikers veel meer kans hebben op longinfecties. Wat maakt wie nu ziek? De stress, de mondkapjes, de eenzaamheid, gebrek aan plezier in het leven… en straks de enorme armoedegolf….
  Er zijn maar weinig deskundigen, en zelfs die buitelen er elkaar heen om gelijk te krijgen. Ik denk alleen dat we met zijn allen heel kritisch moeten zijn op wat er boven onze hoofden wordt uitgespeeld, en waarom precies. ’t Is niet dat de zwarte dood rondwaart. ’t Is een geniepig virus waar we mee moeten leren leven, maar waar we echter ook weer niet onze kinderen, vrijheid en wat allemaal nog meer, voor moeten opofferen. Vind ik dan.

  Like

 31. Hoi Gerlinde,

  Dat ben ik met je eens. Dat er ons middelen worden opgedrongen die de kwaal niet perse verhelpen. Want de Coronagetroffenen die ik ken, die hielden zich juist aan alle regels. Dus helpen dan die maatregelen? En wat te denken van mijn broer, die tobt met een prostaatkwaal waar hij dringend aan geopereerd moet worden. Maar hij woont een groot deel van het jaar in Frankrijk en toen hij dat bij het AMC vertelde, zei hij “dat hij net zo goed met een bomgordel binnen had kunnen wandelen” zo was de reactie toen. Hij kon dus niet geopereerd. Dat is pas viruswaanzin. Net was mijn schoonzusje hier. Zij zegt van zichzelf dat ze zich gewoon een wappie noemt en dat haar dat niets kan schelen, want die hele Corona is volgens haar een hoax. Zo ver wilde ik nou ook niet gaan, maar het blijkt dat zij zich meer zorgen maakt over het achterliggende van het ontstaan van het virus. De aangetaste longen door de fijnstof. Het alsmaar willen vliegen van mensen. Het niet inzetten op verbeteren van weerstand en een betere, schone planeet. En dat kan ik volgen. Wij trokken de volgende conclusie. Mochten we ons al laten vaccineren, wat ze in eerste instantie beslist wil weigeren, dan ook de arme mensen, die het nu niet kunnen betalen. Maar voor alles, ook alles uit de kast halen om bijv. de fijnstof terug te dringen. Dus zolang er nog plannen bestaan om Schiphol uit te breiden, is dat hele zoeken naar een vaccin, complete onzin. Dan is het wachten op Covid 21 of Covid 22, en begint het hele circus weer opnieuw. Zo zie je maar, door de discussie niet uit de weg te gaan, wordt duidelijk waar het eigenlijk over gaat. Over een verziekte doorgedraaide manier van omgaan met de planeet, waar we echt een andere manier van omgaan mee moeten vinden. En dat begint met het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Dus lekker doorgaan he, met jouw visie delen, want ideeën ontwikkelen over hoe het mooier, schoner en beter kan, daar ben jij volgens mij ook volop mee bezig.

  Hartelijke groet weer!

  Liefs Jacqueline

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s