De vierde industriële revolutie.

Weer een boeiende uiteenzetting van Sven Hulleman. Hij spreekt over hetgeen er nu gebeurt. Over de ‘Great Reset’ die nu moet worden doorgevoerd, volgens een kleine groep multimiljardairs.

Natuurlijk vinden mensen hem nadat Lubach (ofzo) er iets over zei, een complotgekkie. Uiteraard heeft de eerstgenoemde bedankt voor de eer om voor de camera met Sven van gedachten te wisselen. Want Lubach wordt betaald door…. ja, wie?

Ik ben niet tegen verandering. Ik vind dat het systeem had we hebben, of hadden, zijn langste tijd gehad heeft en er nooit op deze manier had mogen zijn. De milieuvervuiling, het dierenleed en de voor velen op aarde mensonterende omstandigheden: het had beter gekund. En het moet ook beter.

En dat kan ook, zij het niet dat allerlei innovaties al tijden actief worden tegengewerkt door de mensen die ons nu de Great Reset proberen te verkopen als zaligmakend. Er zijn al zo lang veel schonere technologieën, betere mogelijkheden, kennis die bewijst dat bijna alles wat we doen precies tegengesteld is aan wat we zouden moeten doen (biomassa, windmolens, el-auto’s?)

Maar de mensen die zich nu verkopen als de brengers van de vierde revolutie, zijn degenen die ervoor hebben gezorgd dat we als mensheid totaal afhankelijk zijn van wat zij ons voorschrijven. De pillenmakers die natuurgeneeskunde hebben zwart gemaakt, de olieboeren die kennis over schoon transport kochten en in de kluis legden, de Nestle’s en Unilevers die ons de verbinding met echt voedsel hebben ontnomen, de social media-giganten die zich verkochten als de echte vrije pers die nu meer censureren dan in het derde rijk gebeurde, de (centrale) bankiers die de geldstromen volledig beheersen en volledig hebben misbruikt voor eigen gewin en ga maar door.

Dat er in de media amper tegengeluiden te horen zijn, is zeer kwalijk. Een van de grootste gevaren is dat mensen denken dat de media onafhankelijk zijn en dat wat ze verteld wordt, waar is. In Rusland weten ze tenminste dat ze bedonderd worden. En ik zeg niet dat wat ik denk of vind waar is, alleen dat je ook de andere kant, of het verhaal erachter moet proberen te weten te komen. Van de zomer linkte ik naar de docu ‘Fall of the Cabal’. En ik denk dat daarin een boel onzin verkondigd wordt, maar dat er ook heel goede punten in worden gemaakt. Dingen die je op zijn minst zou moeten onderzoeken, voor je roept dat het onzin is of klakkeloos aanneemt dat wat je ziet bij de NOS, waar is.

Wat ik vanmorgen lees: Grapperhaus wil dat de verkoop van tweedehands spullen wordt geregistreerd, het leger houdt burgers in de gaten om ‘trends’ te kunnen voorspellen, houdt jensen.nl in de gaten…. onder meer. Alles om ons te beschermen tegen de criminelen. Juist. Als mensen nu nog niet zien dat dit allemaal wordt gedaan om elke beweging die we maken vast te leggen, weet ik het ook niet meer. Maar ja, iedereen heeft Big Brother toch al 24-7 in zijn broekzak, want we hebben ‘niets te verbergen’. Nee, straks niet meer nee. Gelukkig bereidt het jeugdjournaal de kinderen alvast voor op deze brave new world….

Op de website van Dr. Mercola een duidelijk stuk over wat The Great Reset nu is. Ik kan de link niet eens plaatsen op twitter.

“The mathematical reason for the Great Reset is that thanks to technology, the planet has gotten small, and the infinite expansion economic model is bust — but obviously, the super wealthy want to continue staying super wealthy, and so they need a miracle, another bubble, plus a surgically precise system for managing what they perceive as ‘their limited resources.’

Thus, they desperately want a bubble providing new growth out of thin air — literally — while simultaneously they seek to tighten the peasants’ belts, an effort that starts with ‘behavioral modification,’ a.k.a. resetting the western peasants’ sense of entitlement to high life standards and liberties (see awful ‘privilege’).

The psychological reason for the Great Reset is the fear of losing control of property, the planet. I suppose, if you own billions and move trillions, your perception of reality gets funky, and everything down below looks like an ant hill that exists for you. Just ants and numbers, your assets. Thus, the practical aim of the Great Reset is to fundamentally restructure the world’s economy and geopolitical relations based on two assumptions:

One, that every element of nature and every life form is a part of the global inventory (managed by the allegedly benevolent state, which, in turn, is owned by several suddenly benevolent wealthy people, via technology).

And two, that all inventory needs to be strictly accounted for: be registered in a central database, be readable by a scanner and easily ID’ed, and be managed by AI, using the latest ‘science.’

The goal is to count and then efficiently manage and control all resources, including people, on an unprecedented scale, with unprecedented digital … precision — all while the masters keep indulging, enjoying vast patches of conserved nature, free of unnecessary sovereign peasants and their unpredictability.”

Angst voor de toekomst hebben, is zinloos maar dat betekent niet dat ik geen vragen kan zetten bij de weg die we nu met zijn allen in lijken te slaan. Ingeduwd worden.

Het plan is megalomaan en daardoor heb ik er nog enigszins vertrouwen in dat het niet zal slagen. Wij zijn met meer. Wij worden wakker. De mensen beginnen te beseffen dat het wegnemen van onze gezichtsuitdrukking, niets te maken heeft met gezondheid maar veel met dehumanisering. Dat het regelrechte staatsterreur is dat we niet samen naar buiten mogen dankzij een virus dat met name in slecht geventileerde ruimtes, mensen besmet. Dat onze ouderen weghouden bij hun geliefden (vaak het enige waar ze echt voor leven) geen bescherming is, maar mishandeling.

Wat er nu gebeurt is dat griep is vervangen door een ongeveer even vervelende, doch in 99,9% van de gevallen, even niet dodelijke ziekte met een gigantische PR-machine erachter.

E zijn nog een paar mensen die hun vraagtekens durven zetten bij het verhaal van de overheid. Helden zijn ze, of je het nu met ze eens bent of niet want ze vechten ook voor jouw vrijheid.

Maar wat de redacties van de gewone kranten en televisiestations bevolkt, heeft vermoedelijk de afgelopen vijf jaar een iets te duur huis gekocht om zijn of haar baas de waarheid te kunnen vertellen: namelijk dat het volkomen onzin is wat ze 99% van de tijd moeten opschrijven.

Wat willen we, straks alles verbonden met internet, een chip in ons brein, nanotechnologie in onze aderen, zelfrijdende auto’s, ons voedsel gekweekt in een lab, iedereen ‘gelijk’, geen menselijk contact meer als we bijvoorbeeld onze boodschappen doen, geen kunst, geen filosofie, geen vrije nieuwsgaring, geen festivals, geen volksfeesten, geen band met ons land of voorouders, geen cashgeld maar alles, alles wat je koopt of verkrijgt geregistreerd door de overheid?

Want dat is waar we naar op weg zijn. En dat vind ik zeer zorgwekkend. Het is niet de wereld waarin ik wil leven. Ik denk dat ik een van mijn favoriete boeken ‘The Way Home – tales of a life without technology’ er maar weer eens bij pak 😉