Plantjes vermeerderen!

Plantjes, hebben we ook. Maar je moet er wel goed voor zorgen. Dus verhuisden een aantal van mijn planten naar een grotere pot, nadat ik ze eerst had ontdaan van oude aarde. Nieuwe aarde erin. Vervolgens kregen ze een douche. Planten kunnen echt wel glimlachen 🙂

En ik wilde meer plantjes. Maar mijn auto is stuk en bovendien heb ik en geen zin om auto te rijden en geen zin om geld uit te geven aan plantjes. Gelukkig kan je veel planten heel eenvoudig zelf vermeerderen.

Zamioculcas en sansevieria bijvoorbeeld: gewoon een kwestie van de plant met enig beleid uit elkaar halen. Aloe Vera ook.

Ook heb ik een poging gedaan om geraniums te stekken. Plantjes zijn zo duur hier, voor een geranium moet je zo 6 euro betalen. Of dat gelukt is, weet ik over een paar weken maar het was het proberen waard, want ik houd van geraniums. Maar niet voor 6 euro per stuk.

Verder hebben we nog wat kruiden gezaaid: basilicum, appelmunt en peterselie. Dat kan nog best in het raam van de keuken.

Morgen gaat er mest en nieuwe aarde in de kas en zaaien we spinazie, veldsla en boerenkool. Het kleine veldje naast de kas waar nu doorgeschoten sla, uitgeproduceerde tuinbonen en een indrukwekkend stuk onkruid staan, wordt voor aardbeien want we hadden zes aardbeien van dertig planten maar uitlopers om heel Lillesand te kunnen voorzien van nieuwe plantjes.

We zien wel wat het nog wordt en anders zijn we in elk geval leuk bezig geweest.

5 gedachten over “Plantjes vermeerderen!

 1. Leuk! Waar ik woon is er een levendige stekjes ruilhandel ontstaan en er zijn zelfs twee plantenbiebs in de stad 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Kun je die aardbeienstekjes verkopen?
  Ik blijf kruiden, bramen, druiven verbouwen in mijn tuin. Onze voortuin hebben we een paar weken geleden beplant met wilde rozenstruiken. De bloemen ruiken lekker en ik ga er volgend jaar blaadjes van drogen (kun je van alles mee) en de rozenbottels ga ik ook deels drogen. De rest is voor de vogeltjes.

  Ik wil mijn sanseveria’s ook gaan stekken. Ik heb al drie planten staan die afkomstig zijn van een stek. Die heb ik jaren geleden van mijn vader gekregen. En dat voelt nu extra bijzonder.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik wil volgend jaar leren om wijnbladeren te gaan gebruiken voor dolma’s. Daar is de plant nu nog te klein voor. Van allerlei soorten eetbare planten in mijn tuin heb ik in het voorjaar blaadjes geplukt en gedroogd voor thee.
  Ik wil nog wat goed afsluitbare potten zodat ik groente kan drogen voor de voorraad. Mijn voedseldroger is ook erg handig bij bepaalde kruiden die er lang over doen om te drogen.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s