Huis-ontmodernisering, low budget

Een tijdje geleden kocht ik via finn een houten kist voor de knuffelbeesten van de kleinste. De kist bleek wat gammeler dan op de foto te zien was, maar wel erg authentiek enzo. De man wilde hem beneden laten staan, want gezellig. En dus hadden we opeens een kist. Met dingetjes.

Maar daar bleef het niet bij. In de kringloop vond ik een tweede lijst als we al hadden voor een van mijn John Bauwer-prints. De koperen lamp die buiten stond, verhuisde naar binnen omdat we voor buiten een antieke olielamp op de kop tikten die in de tent hangt en tegen de herfst naar binnen verhuist.

Om de oudemensenhuis-look verder compleet te maken, kochten we een loeizware oude houten kast. Die behoeft nog wat aankleding maar aangezien we nu vooral buiten bezig zijn laat dat even op zich wachten. Het is wat lastig foto’s maken met het felle licht, in het echt is ie mooier en is het minder overbelicht.

Op de muur komt tegen de tijd dat het daar tijd voor is een ander kleurtje om het wat minder te laten botsen 😉

De man was dolblij, want hij houdt van oude meuk, van spullen, overbodige meubels en gezelligheid in de vorm van dingen waar je over kan struikelen. Hij heeft de afgelopen tien jaar wel afgezien 😉 maar dat deden we gisteren officieel al 21 jaar met elkaar en tot heden bevalt het toch nog best, meubels of niet.

Tot heden heb ik vreemd genoeg nog geen neigingen om de boel de deur uit te doen, te verkopen of wit te verven. Dat ga ik ook niet doen. Als de man er blij mee is, ben ik dat ook. Blij is ie ook met zijn tafel. Het is niet goed te zien maar erop staat een ouderwetse wereldkaart. Het houtwerk moet nog donker gebeitst.

Alles bij elkaar waren we ongeveer 2000 kronen kwijt. Een voordeel van deze dingen is dat ze amper vies lijken te worden. Alles gelakt en gefineerd lijkt vlekken aan te trekken maar dit…. ideaal hoor.

En nu niet alles (haha, alles) meer massaproductie is van ikea, voel ik me ook prettiger. Ik heb ook niet meer de neiging alles leeg, leger, leegst te willen. Op pinterest heb ik een bordje met plaatjes van leuke huizen en die lijken ook totaal niet op hoe mijn huis eruit zag 😀

En natuurlijk, muren en vloeren van echt hout vind ik te prefereren boven her en der ontbindend vinyl en gipsplaat maar dat is het minste van mijn zorgen 😉 Misschien, ooit. Als we nog eens een huis kopen.

Och ja. Zo belangrijk is het ook niet. Als we het maar gezellig hebben met zijn allen….

14 gedachten over “Huis-ontmodernisering, low budget

 1. Ziet er mooi uit Gerlinde! En wat je zegt over dat je er geen vuil op ziet herken ik! Dit straalt veel meer uit, alsof er meer een ziel in zit

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij hebben sinds de renovatie ook houten meubels, eik en teak, wel nieuw gekocht maar van recuperatie hout. Voelt warm en blijft er proper uitzien, inderdaad.
  Gefeliciteerd met jullie 21e jaar samen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi! Gelukkig houden de man en ik allebei van oude meuk. En we genieten van dat soort dingen hier momenteel in de Harz. Al die kneuterige vogelhuisjes, bloempotten etc.
  Als ze zaterdag weer naar huis gaan, gaan we eerst nog langs een vlooienmarkt🤩

  Like

 4. Leuke kast hoor, kun je weer wat meuk in kwijt. Is dat traditioneel Noors antiek?
  Ik moest na 34 jaar samen ineens opnieuw beginnen in mijn eentje en had weinig geld. Als een wonder bemachtigde een piepklein huis uit 1680 met luiken en geheel gerenoveerd ook nog. Het is een tuinhuis geweest en nu een Tiny house eigenlijk. Midden in de binnen stad maar achter de huizen in een verwilderde binnentuin. Een soort oase..
  Maar t moest wel ingericht worden en dat heb ik voor 1400€ gedaan. Alles via via, marktplaats en kringloopwinkels. En best gezellig hoor; blank eiken eettafelset ( zou ik nooit uitgekozen hebben maar bevalt prima), zilveren bestek (€30😂) en een design servies uit de jaren vijftig voor €25… Ik noem t een ‘scharreleinterieur. Minimalistisch maar gezellig. Met mooie spullen, antiek, oud en nieuw en veel wit.
  Soms heb je gewoon eens geluk. En eigenlijk blijft je interieur altijd wel in beweging..

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s