Ruil van energieleverancier!

Oh, zo vreselijk. Ik blijk gewoon meerdere jaren stroom te hebben afgenomen bij een energiemaatschappij die windenergie levert. Ik dacht dat ik het nagekeken had toen ik het aanvroeg toen we verhuisden maar Agva Energi krijgt een volle ‘D’: vol in de windenergie. Grmbl. Nu verdienen ze niet heel veel aan me maar elke cent naar windmolens is er een te veel.

Echt, ik schaam me diep dat ik als windmolenhater gewoon stroom gebruikte van windmolens. Serieus. Me and my big mouth.
Ik ben meteen lid geworden van Motvind, tegenwind, een beweging tegen windstroom in Noorwegen.

Er zijn zo veel redenen om windmolenstroom te haten. De energie die het kost om de krengen te produceren. D natuur die wordt opgeofferd om ze te plaatsen. Het landschap dat wordt vervuild. De wegen die moeten worden gemaakt om ze neer te zetten, dwars overal doorheen. De herrie die ze maken. Het leven in zee dat ze verstoren: rond de windmolenparken is geen leven. De complete inefficientie van de kleredingen. En het feit dat ze vogels vermalen. Massaal, want ze staat op dezelfde luchtstromen als die vogels gebruiken om te vliegen. Een lekker groen beroep: adelaarraper.

Er zijn vele onderzoeken waaruit blijkt dat de vogelstand veel harder achteruit gaat dan volgens de officiële cijfers.

Deze dan. In twee gehakt door een windmolen. Hij leeft nog. Kijk eens naar zijn ogen en bedenk dan hoe je in vredesnaam kan verantwoorden dat je windenergie gebruikt. Ja, ik deed het ook maar wel in de volle overtuiging dat ik het niet deed. Dat maakt voor het feit dat ik het gebruikte niets uit, maar ik ga doen wat ik kan om het te helpen stoppen.

Want als ik iets echt gruwelijk zat ben, is het de andere kant op kijken, denken dat dit jou niet aangaat, het ‘maar we hebben het toch goed’ en ‘laten we onze ogen maar sluiten ter bescherming van onze eigen gemoedsrust’.

Het is een vreselijke foto, maar het is wel de realiteit en die wordt veroorzaakt door een groepje randdebielen die niets heeft met het milieu maar ALLES met het vullen van hun eigen zakken. Waar wij aan meewerken als we ons laten verblinden door de groene leugens.

Zoals je weet, ik ben VOOR het milieu, de natuur, het respecteren van het wilde, het inperken van menselijke invloed maar tegen die hele smerige gifgroene corporate milieubeweging die in de plaats is gekomen van mensen die echt om de natuur gaven.

Het kapot maken van de natuur – CO2 = duurzaamheid tegenwoordig.

Nee, we kunnen niet blijven leven zoals we deden. Nee, we hebben al die moderne crap niet nodig. Ja, we kunnen leven zonder droger en afwasmachine en 600 lichtperen in huis en zonder elke dag heet te douchen enzovoort. Dat er wel een oplossing komt die op magische wijze zonder milieuschade in al onze immer groeiende energiebehoefte kan voorzien is een leugen.

Dus alsjeblieft, check je stroomleverancier of deze vrij is van windenergie en biomassa. Zo niet, ruil dan om. Spreek ze aan op sociale media en deel deze foto’s. En er zijn er massa’s meer. Maak mensen bewust. Stop met het sluiten van je ogen voor van alles. Er is namelijk bijna geen tijd meer over.

9 gedachten over “Ruil van energieleverancier!

 1. Shame on me, hier had ik nog niet eens over nagedacht. Dankjewel voor het extra argument tégen, misschien dat dit de groenen in mijn omgeving kan helpen inzien dat we geen flauwekul te vertellen hebben, want net de groenen onder ons zijn enorm voor windenergie.
  We waren al langer tegen windenergie, zeker uit parken op zee, omdat we uit eerste hand weten wat de milieu-impact is om dit te produceren, plaatsen en onderhouden. Daar kan geen energiewinning tegenop om het te neutraliseren, laat staan milieu-‘vriendelijk’ te maken. Mensen vliegen niet en boten varen niet op zeewater, molens komen niet zomaar uit de lucht vallen en werken geen eeuwigheid zonder onderhoud.

  Geliked door 1 persoon

 2. Voorop gezegd: ik ben ook tegen windenergie, ook uit eigen ervaring. Vriend woonde 200m van een molen en een lawaai dat dat ding vooral ’s nachts geeft….Verder vaak vogels onder de molens gevonden. Maar een fatsoenlijke oplossing voor ons energie gebruik is moeilijk te vinden. De waterkrachtcentrales zijn wel schoon maar er is vaak veel natuur vernietigd. Voorbeeld in Noord Zweden zijn enorme stuwmeren aangelegd ten koste van natuur en leefgebied van de Samen.Voor zonnepanelen zijn speciale metalen nodig die wereldwijd beperkt voorradig zijn en niet de hele wereld kan voorzien worden. Bovendien is China de enige leverancier van dit metaal, je kunt zelf bedenken wat de arbeidsomstandigheden zijn om dit metaal te delven. Fossiele brandstoffen putten eens uit en op termijn in dichtbevolkte gebieden onbruikbaar wegens de extreme luchtvervuiling waardoor mensen er niet meer kunnen wonen. Kortom voldoende energie voor de wereld waarin we leven en voor het groeiend aantal mensen is een vrijwel niet oplosbaar probleem: energie gebruik drastisch beperken en op alle fronten energie opwekking veranderen naar een breed scala van mogelijkheden die er zijn ook al zijn overal grote nadelen aan verbonden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Onze manier van leven zal terug meer naar de vroegere manier moeten. Als we er niet bewust zelf voor kiezen en er werk van maken, vrees ik dat de natuur ons ertoe zal dwingen en dan zullen we ons van dag op dag moeten weten aan te passen, of toch zij die de gelegenheid ertoe zullen krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Verschrikkelijk van die vogels!
  Maar naar welke energiebron (en leverancier) stap je dan over? Die keuze lijkt me ook moeilijk te maken. Want inderdaad zoals iemand hierboven al noemt, aan alles kleven behoorlijke nadelen.
  Wij hebben zelf zonnepanelen, maar ook daar heb ik een dubbel gevoel bij. Vanwege de materialen inderdaad. En als leverancier Greenchoice, maar ik zag al dat die overal hun energie vandaan halen. Het liefst had ik ze niet nodig en we doen al zo zuinig mogelijk. Maar om dingen zelf te maken heb ik toch energie nodig (de oven bijvoorbeeld). Ik vind het zo’n spagaat waar we inzitten.

  Like

 5. Mijn hart weent als ik zo’n dingen zie 😦 Dikke pech waar wij wonen (voormalig vakantiepark) komt alle energie samen toe en wordt de goedkoopste gekozen. Ik ga maar niet kijken wat voor schade die leverancier aanbrengt, want ik kan er niets aan veranderen. Dus doe ik the second best thing: zo weinig mogelijk energie verbruiken. Bedankt dat je mensen hierover bewust maakt!

  Like

 6. Ik gaf een like maar ik like het natuurlijk helemaal niet. Wij wekken zelf voldoende energie op met onze zonnepanelen (zal ook wel niet groen zijn) zodat we (in theorie) geen gebruik hoeven te maken van stroom van windmolens. Ik vind het ook foeilelijke dingen en vraag me af waar dit heen gaat. Ik zie ze net zo hard weer worden afgebroken over een tig aantal jaren, maar dan zijn de zakken van ondernemers al gevuld.
  Lees ook het verhaal op deze blog: https://deschrijvendevisser.nl/?p=555

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik snap je ‘like’ 🙂
  En wel, ik weet het niet met zonnepanelen. We ‘moeten’ toch wat, denk ik, als we niet helemaal a la Mark Boyle zonder technologie willen gaan leven.

  Geliked door 1 persoon

 8. De windmolenmaffia noemde ik het altijd toen we nog in de Wieringermeer woonden. Overlast, dierenleed, greenwashing en al dat gekonkel er om heen van de (Paar)mensen die er veel geld mee verdienen. Ik heb echt inzicht gekregen in het politieke spel toen er een mega turbine “park” voor mijn neus werd gepland. Zo frustrerend en gek makend dat hele proces. Vooral als ze elke keer weer opdraven met het zinnetje ‘ maar u gebruikt toch ook stroom’ . Alsof er maar 1 weg naar Rome leidt😔.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s