Veel fijne dingen.

De laatste dagen was ik fijn druk bezig. Gisteren maakte ik een enorme hoeveelheid eten en bier en bakte koekjes met de kinderen. De een wilde cupcakes, de ander havermoutkoekjes en ik de door mij wat aangepaste worteltaart van The Hummingbird Bakery: meer wortel, de helft suiker en driemaal zoveel kruiden en gember. Oh, lekker!

Voor wie graag bakt kan ik het boek van die bakkerij echt aanraden, qua taart. Niets mislukt, niets is lastig en alles is even lekker. Heeft ook zo zijn nadelen 😉
Ik had een hele tijd niets vooruit gekookt omdat we veel grilden maar nu is het weer iets minder warm en is ‘gewoon’ eten ook weer lekker.

Verder ruimde ik het appartement van mijn ouders met de dames helemaal netjes op.

Ze zijn al sinds november niet meer geweest, en ik kom er ook alleen om tijdelijk dingen te stallen. Overal spinnen, dode pissebedden en een stof…. Oi! Maar na anderhalf uur was alles weer fris en fruitig.
Nu moeten alleen mijn ouders nog komen. Ze willen vliegen, maar niet via Oslo wat nu de enige verbinding is dus het wordt sowieso pas over drie weken dat we elkaar weer zien. Goed, dat kan er ook nog wel bij.

Vanmorgen rook ik een vleugje herfst toen ik naar buiten stapte. Her en der beginnen blaadjes te kleuren en het is geregeld prachtig nevelig ’s ochtends. Vanmorgen vlogen er minstens vijf zwaluwen om mijn hoofd, zo leuk om een insect te zien vliegen en hop, uit te lucht geplukt te zien worden. Of is dat een morbide hobby? Ik houd van vogeltjes. Vooral van zwaluwen. En meeuwen.

Er hing een bij in een spinnenweb bij de kas. Ik haalde de nog levende bij eruit en gaf hem wat suikerwater. Vond ie heerlijk. Daarna met een pincet zijn pootjes ontdaan van het draad en daarna kon ie weer vliegen. De spin eet maar een fruitvlieg ofzo.

De kas was nogal een jungle geworden maar toen de sla begon door te schieten en bijen en hommels af en aan vlogen, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om het weg te halen. Nu staat bijna alles in het zaad en kon ik verwijderen wat niets geworden was. Het komkommerkruid en de Oost-Indische kers blijven staan maar nu is 2/3e weer vrij voor andere dingen.

Ik heb bij Solhatt biologische zaden besteld voor sla en kruiden die ik binnen in de vensterbank wil kweken. Ik ben altijd te knieperig om er echt iets van te maken maar ik ga wat terracotta potten aanschaffen, zorgen voor goede grond in de kas en ervan maken wat ik kan.

Verder ben ik blij dat het bijna weekend is. De man heeft volgende week vier dagen ‘weekend’, ook fijn. Vind het altijd zo gezellig om ’s ochtends samen koffie te drinken, boek erbij… Deze nu. Over de Vikingen op Groenland.

Dit weekend komt ook het bootje weer terug. De vorige motor bleek diep van binnen echt gaar maar daarna kon de man een andere afschrijven op zijn werk.

Mensen willen soms gewoon wat nieuws om het nieuws en de afgeschreven motoren worden niet meer doorverkocht omdat ze wettelijk gezien vijf jaar garantie moeten geven. Op een tweedehands motor. Dus worden ze weggedaan. Zoals zoveel. Ik verbaas me wel over de mentaliteit hier wat zulke dingen betreft. Maar goed. In dit geval was de man er blij mee.

En nog twee dagen de huurburen. Ze lopen nu weer keihard te gillen O.o Ik mis mijn eigen buurvrouw, zelfs met haar lambadamuziek en de neiging om in een met pailletten bezaaide stringbikini in mijn tuin te verschijnen 😀

Vooral leuke dingen dus! Dat, plus dat het regent in het weekend. Ik heb nu al zin om met de man erbij onder de tent te zitten. Olielamp aan, muziekje erbij en stilte op de Blindleia. Heerlijk….

7 gedachten over “Veel fijne dingen.

 1. Mijn nieuwe buren, hele vriendelijke mensen, zijn vanaf half juni aan het klussen. Dat gaat gepaard met een hoop meebrullers van het Nederlandse lied. Daar heb ik er nu ook wel genoeg van gehoord. 😉 Blij als ze gesetteld zijn.
  Hier hoor je rond een uur of 22.00 ’s avonds de vogels zingen. Altijd zo mooi.
  Ben ook wel toe aan rust, laatste ochtendje school hier en dan zes weken vrij.

  Like

 2. Heerlijk! De rust ’s avonds en de vakantie. Het waren turbulente maanden, rust is verdiend!

  Like

 3. Is het een idee om volgend jaar tomaten en zoete aardappel te verbouwen in de kas?
  Ik denk dat ik volgend jaar in de moestuinbakken wilde bloemen zaai. Vrolijk om te zien en de bijen zijn er blij mee. Ik wil de frambozenstruiken eruit, net als de aardbeienplantjes. Die laatste heb ik dit jaar net gekocht, maar tis me teveel gedoe en de aardbeien worden opgevreten door allerlei ‘wild’ in onze tuin, behalve door ons.
  Wat wel blijft is mijn bramenstruik die prachtig tegen het schuurtje aangroeit. En de druivenstruik (of hoe heet dat?). Die heeft dit jaar ineens de groei goed te pakken en groeit tegen het schuurtje en over de pergola heen. Mooi! En de druiven zijn nog lekker zoet ook, ergens in augustus.
  Verder wil ik achter een ‘niet massa geproduceerd’ vogelvoederhuisje aan. Mijn moeder heeft een heel mooie en stevige staan. Helaas maakt de vogelvoederhuisjesmaker in Joure ze niet meer. Ik had het wel leuk gevonden hier in de Betuwe. Een vogelvoederhuisje met uleboarden.

  Ik hoop voor jullie dat het snel maandag is en je buurtjes weer thuis. Wij gaan binnenkort ook op vakantie in hetzelfde dorpje als vorig jaar. Bewust niet een huisje aan het water genomen want dat vonden we er vorig jaar al iets te toeristisch uitzien. Liever een simpeler huisje op een rustiger plek in het dorp.

  Like

 4. Wat een mooie platen heb je aan de muur hangen in de keuken! Zou ik mogen weten wie die gemaakt heeft? Dankjewel!

  Like

 5. Haha! Dankje! Ik ben ook niet onvoorwaardelijk fan van die winkel maar ze hebben zo hun sterke punten. Billy bijvoorbeeld! En duidelijk deze canvassen :-).

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s